laupäev, 1. september 2007

Viie noorteühenduse kogemus ühineb Eesti Noorteühenduste Liidu uueks juhatuseks


Koos koolide ja huviringidega alustavad septembris aktiivset hooaega ka noorteühendused. Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) juhtimise võtab 1. septembril üle uus juhatus koosseisus Maarja

Dahl, Gerd Tarand, Jaan Urb, Tiina-Katrina Kaber ja Christman Roos. Juhatuse liikmete näol ühinevad noorteühenduste eest seismiseks viie organisatsiooni kogemused, milleks on vastavalt AEGEE-Tartu, Noored Sotsiaaldemokraadid, Rahvaliidu Noored, Vabadus: Noorte Liikumine ning Prussakovi nimeline Rattaühing.

"Soovime, et iga noor leiaks endale sobiva viisi oma mõtete väljaütlemiseks ja muutuste algatamiseks oma lähikonnas," ütles liidu juhatuse esimees Maarja Dahl. Noortel on võimalik osaleda keskkonnasäästlikkust toetavates, poliitilistes, erinevate erialade tudengeid ühendavates, religioossetes ning koolitusi korraldavates noorteühendustes, õpilasesindustes, väitlusseltsides ja tuletõrjeühingutes. Lisaks sellele, et noorteühenduse töös osaledes saab midagi reaalselt ära teha, õpitakse tegevuse käigus meeskonnatööoskusi, demokraatia põhimõtteid, läbirääkimiste ja koosolekutepidamise ning projektijuhtimise oskusi," kinnitab Dahl.

Eesti Noorteühenduste Liidu uue juhatuse ees seisab ülesanne kaasata rohkem noori noorteorganisatsioonide töösse, julgustada noori ütlema oma arvamuse oma kodukohta puudutavates küsimustes ning võtma ise initsiatiivi, kui miski vajab nende arvates muutmist või parandamist. Samuti on ENLi eesmärgiks toetada ühenduste sisemist arengut, et noorteorganisatsioonid oleksid riigi ja kohaliku omavalitsuse tasandil üha enam tõsiseltvõetavad partnerid.

Eesti Noorteühenduste Liit on katuseorganisatsioon, mis ühendab 51 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas.

Kommentaare ei ole: