teisipäev, 12. august 2008

Eesti Noorteühenduste Liit kutsub noori Gruusia-Venemaa konflikti osas arvamust avaldama

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kutsub koos Gruusia Noorteühenduste Liiduga Eesti noori osalema rahumeelsetel demonstratsioonidel konflikti lõpetamiseks ning vältima erimeelsuste väljendamist täiendavate konfliktidega.

12. augustil tähistakse Haapsalus rahvusvahelist noortepäeva. ENL kutsub noortepäeva kontserdil ja teistel üritustel osalejaid kandma lisaks noorteorganisatsioonide sümboolikale ka Gruusia lippe ning värve. Noortepäeva kontserdil peetakse kell 20:20 minutiline vaikne seisak Gruusia – Venemaa konfliktis langenud ja vigastatud inimeste mälestuseks.

ENL ja Gruusia Noorteühenduste Liit toetavad Eesti seniseid samme ja seisukohti Gruusia – Venemaa konflikti osas. Noorteühendused kutsuvad mõlemaid konflikti osapooli ning rahvusvahelist üldsust toetama Gruusia võimude väljapakutud vaherahu, mille Vene Födreatsioon tagasi lükkas.

ENL ja Gruusia Noorteühenduste Liit rõhutavad noorte rolli rahu tagamisel ning konflikti lahendamisel. Ühtlasi avaldavad mõlemad osapooled kaastunnet konfliktis hukkunutele ja kannatanutele.

Tblisis paiknev Gruusia Noorteühenduste Liidu esindaja Tamuna Kekenadze rõhutas rahvusvahelise üldsuse toetuse olulisust ning tõi esile, et mitmetes Gruusia linnades on kodanikuühenduste, kunstnike, akadeemikute ja noorte osalusel loodud “Rahunõukogud”, mis on avaldanud valmisolekut toetada Gruusia valitsust ning rahumeelsed demonstratsioonid on muutunud igapäevaseks.

ENL rõhutab Gruusia õigust territoriaalsele suveräänsusele ning taunib Gruusia vastaseid agressioone.
„ENL on Gruusia Noorteühenduste Liiduga regulaarselt ühenduses ning loodab olukorra kiirele paranemisele Gruusias,“ kommenteeris olukorda ENLi välissuhete juht Jaan Urb.

Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 53 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas. Gruusia Noorteühenduste Liit on Gruusia noorteühenduste esindusorganisatsioon, mis ühendab üle 60 noorteorganisatsiooni.