esmaspäev, 1. september 2008

Eesti Noorteühenduste Liidus alustab tänasest tööd uus juhatus

1. septembrist alustab tööd Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) uus juhatus, mis esindab 53 Eestis tegutsevat noorteühendust.

ENLi liikmed valivad juhatust korra aastas ning värskelt alustanud juhatus on järjekorras kaheksas. Uueks juhatuse esimeheks valiti Olger Tali Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühingust Sorex. Avalike suhete juhi kohuseid hakkab täitma Cristo Pajust AIESEC Eestist, noortepoliitika juhina asub ametisse Lauri Alver Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlauast ning liikmevaldkonna eest hakkab hoolt kandma Aune Lillemets AIESEC Eestist. Juhatuses jätkavad välissuhete juht Jaan Urb Rahvaliidu Noortest ning finantsjuht Ulrika Hurt Eesti Noorsooprojektist

Noorteühendusi koondavas katusorganisatsioonis töötavad lisaks juhatusele ja vabatahtlikele ka mitmed projektijuhid ning spetsialistid. ENL esindab noorteühendusi erinevates valitsuse poolt ellu kutsutud ümarlaudades ja töögruppides, tegeleb noorteühenduste kvaliteedijuhtimisega ning korraldab ENLi strateegiakooli. Lisaks kujundab ENL noortepoliitikat, annab välja noorsootöö infolehte Aken ning organiseerib koolitusi ja teabeprojekte noorte aktiivse osaluse tõstmiseks.

“Käesoleva aasta prioriteediks on oluliste seisukohtade edastamine Euroopa Liidu tasandil. Kindlasti jätkame noorteühenduste omavahelise koostöö soodustamist, milles ENL saab kindlasti veel palju ära teha. Hea meel oleks aasta pärast näha, et noorteorganisatsioonid pöörduvad oma murede ja rõõmudega esmajoones ENLi poole,” kommenteeris värskelt ametisse asunud juhatuse esimees Olger Tali.

ENL on alates 2007. aasta sügisest Euroopa Noortefoorumi hääleõiguslik liige, mis võimaldab Eesti noorteühendustel ENLi kaudu kaasa rääkida ka Euroopa Liidu noortepoliitikate kujundamisel.

Eesti Noorteühenduste Liit on 2002. aastal loodud katusorganisatsioon, mis ühendab 53 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas.