reede, 20. juuli 2007

Tulemus- ja teadmuspõhisus

"Sõidab mees autoga maanteel, kui ühtäkki jääb masin seisma ja enam edasi ei liigu. Parandada, loomulikult, mees seda ei oska. Varsti jääb tema kõrval seisma teine auto, kust tuleb välja mees ning pakub oma abi. Katkise auto omanik on rõõmuga nõus! Vaatab siis appitulnud kodanik katkist autot ühest ja teisest küljest, kui järsku annab jalaga korraliku hoobi vastu autot. Auto hakkab tööle. Omanik on rõõmus ja küsib, kui palju ta võlgneb. Teine mees küsib 1000 krooni. Autoomanik on nördinud ja pärib, miks nii palju ühe jalahoobi eest. Teine siis seletabki, et 1 kroon on hoobi eest, kuid 999 krooni selle eest, et ta teadis, kuhu lüüa."

Siit siis ka loo moraal: oluline ei ole, kui palju keegi midagi teeb, vaid see, mida tehakse ning milline tulemus saavutatakse.

neljapäev, 19. juuli 2007

ENList

Nagu eelmisest postitusest lugeda võib, valiti mind Eesti Noorteühenduste Liidu juhatusse välissuhete juhi ametikohale. Siinkohal olgu öeldud, et ENLi juhatus on oma olemuselt pigem strateegiline üksus, mille eesmmärgiks on tegevussuundade seadmine ja strateegiline juhtimine. Siiski on tegemist suure väljakutsega minu jaoks, kuivõrd see avab välissuhtluse maailmas minu jaoks uue lehekülje ning kindlasti aitab tugevdada juba olemasolevaid sidemeid, samuti suurendada kontaktide võrgustikku, millest peaks kasu tõusma nii ENLile kui ka teistele organisatsioonidele, millega seotud olen.

Igatahes teen oma parima, et mulle osutatud usalduskrediiti õigustada;)

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) valis seitsmenda juhatuse

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) valis seitsmenda juhatuse
15. juulil toimunud erakorralisel üldkoosolekul valiti Eesti Noorteühenduste Liidu juhatus 2007/2008 aastaks. Uue juhatuse volitused algavad 1. septembril 2007.
Juhatuse esimehe kohale valiti Maarja Põld, noortepoliitika juhiks Gerd Tarand, välissuhete juhiks Jaan Urb, liikmevaldkonna juhiks sai Tiina-Katrina Kaber ja avalike suhete eest hakkab hoolt kandma Christman Roos.
„Viieaastase ENLi tugevusteks on tunnustatus partnerorganisatsioonide poolt, varasemast suurem eelarve ja palgaline meeskond ning stabiilsus välissuhtluses. Suurimateks väljakutseteks on hetkel liikmesorganisatsioonide aktiivsem kaasamine ENLi tegevustesse ning tuntuse saavutamine avalikkuses” rääkis vastne esimees Maarja Põld. „ENL peaks oma liikmesorganisatsioonidele pakkuma tuntavat lisaväärtust. Selleks tuleb defineerida nii-öelda ENLi teenused ning tagada nende osutamise kvaliteet,” kommenteeris ta organisatsiooni ees seisvaid ülesandeid.
Maarja Põld on osalenud Eesti Noorteühenduste Liidu töös juhatuse liikmena, projektijuhina, koolitajana ja revisjonikomisjoni liikmena. Gerd Tarand on ENLi tegemistes osalenud Noorte Sotsiaaldemokraatide esindajana, käesoleva aasta alguseni kuulus Gerd Tallinna Noorte Nõukokku. Jaan Urb on viimased kaks ja pool aastat juhtinud Rahvaliidu Noori ning olnud ENLiga seotud poliitilise koja kaudu. Tiina-Katrina Kaber kuulub organisatsiooni Vabadus: Noorte Liikumine, ENLi meeskonnas on ta aidanud kaasa erinevate ürituste ja projektide läbiviimisel. Christman Roos kuulub Prussakovi nimelisse Rattaühingusse, Eesti Noorteühenduste Liidu meeskonna jaoks on ta värske tulija.
Eesti Noorteühenduste Liidu erakorraline Üldkoosolek toimus ENLi Suvekoolis, Essu Mõisas. Koosolekul osalesid organisatsiooni liikmesorganisatsioonide esindajad.
ENLi juhatus on ENLi strateegiline juhtimisorgan, mis vastutab organisatsiooni sisemise arengu ning tegevusprioriteetide täitmise eest. Juhatus koordineerib ENLi tööd ja esindab organisatsiooni koostöös Eesti ja rahvusvaheliste partneritega.
Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 50 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas

kolmapäev, 18. juuli 2007

Alustuseks

Tere!
Kõigepealt püüan siin leheküljel kokku võtta kõik oma kunagi avaldatud artiklid ja mõtteavaldused. Kindlasti ei leia ma neid kõiki üles, see on selge, kuid üht-teist minu ja mu tegemiste kohta saab ikka teada.

Kui aega üle jääb, kirjutan jooksvalt oma mõtetest...