reede, 29. mai 2009

Europarlamendi valimised


Mõtlesin küll, et ei hakka ise reklaami tegema, kuid vaadates, kuidas valdav enamus räägib kõigest muust kui Euroopa Liidust, tekkis tahtmine osundada persoonile, kes vahelduseks ka asjast kõneleb. 

Seega, kirjutan, et kutsuda üles 7. juunil Europarlamenti valima minema, tegemaks teadlikku valikut ning mõtlemaks, kes on see inimene, kes ei kao viieks aastaks Brüsseli koridoride sügavustesse, vaid jääb kättesaadavaks kõigile, kes seda soovivad. Julgen väita, et see inimene on Anto Liivat - hea sõber ja kolleeg. 



Anto Liivat on esimene ja ainus kodanikuühiskonnas sirgunud uue põlvkonna kandidaat, kellel on reaalne võimalus valituks osutuda. 

Anto Liivat on juhtinud mitmeid noorteorganisatsioone: Eesti Õpilasesinduste Liit, EBSi Üliõpilasesindus, Eesti Noorsooprojekt MTÜ ning olnud aktiivne paljudes mittetulundusprojektides.

Anto otsustas mõtestada Europarlamendi saadiku rolli uutmoodi – valituks osutunud poliitik peab oma rahvaga Euroopa asjad läbi arutama ja alles siis tegutsema. 

Euroopas asjad ei pea olema igavad ja kauged, selle eest Anto seisab ja valituks osutudes, lubab luua regulaarselt kohtuva kodanikeühenduste ja eurosaadiku(te) ümarlaua ning olla Eestis nähtav ning kuuldav, kohtuda maakondades inimestega. 

Anto Liivat on õppejõud Estonian Business Schoolis ning tegutseb juhtimiskonsultandi ja ärikoolitajana. Alates 2000. aastast on Anto seminaridel osalenud kui 3000 Eesti noorteorganisatsioonide liidrit, tema klientideks on olnud paljud ettevõtted, avaliku ja kolmanda sektori organisatsioonid. Varasemalt on Anto töötanud EBS Juhtimiskoolituse Keskuses ja juhtinud Kuku raadios jutusaadet Skolion. Ta on üks Tänavakorvpalli Eesti Meistrivõistluste idee autoreid ja eestvedajaid ning täiendkoolitusettevõtte Intelligentne Grupp koolituspartner.

Seega, soovitan kindlasti valima minna ning kirjutada valimissedelile nr 103 - Anto Liivat!