teisipäev, 6. september 2005

Lastekodu lapsed tutvusid Elistvere loomadega

Rahvaliidu noored korraldasid eelmisel reedel Pärnu lastekodu lastele ja kasvatajatele väljasõidu Jõgevamaal asuvasse Elistvere loomaparki.
Väljasõidu juurde kuulus kolmetunnine jalutuskäik koos ekskursiooniga loomapargis. Selle aja jooksul oli külastajatel võimalik näha näiteks piisoneid, põhjapõtru, karusid ja oravaidki.
Terve loomapargi külastuse ajal ei saanud lastega kaasas olevad kasvatajad ega neile ekskursiooni tegevad noored hetkekski puhkust: „Kuidas piisoni poeg nii suur võib olla? Miks põhjapõdra sarvedelt nahka tuleb? Miks see karupoeg teistest eraldi elab? Mille poolest need oravad erilised on?“ ei andnud lapsed rahu.
„Soov midagi korda saata tekkis juba kevadel, kuid kui arutasime juhatusega suveplaane, tekkis idee augustikuus midagi seesugust lastekodu väiksematele kasvandikele korraldada,“ selgitas reisiplaani arengut Rahvaliidu Noored Pärnu linna juhatuse liige Anu Sieberk.
Rahvaliidu noorte üle-eestiline juht Jaan Urb lisas: „Kõige olulisem on, et kogu päevast sai kõigi jaoks elamus,“ arvas Urb projekti õnnestunuks.
Kokku oli käinud vaid üks 13-lapselisest grupist varem Elistveres. Mõned olid käinud ka Tallinna loomaaias. „Tallinnas nii eksootilisi loomi nagu Elistveres kõiki ei olegi,“ arvasid paljud lastekodu kasvandikest.